Ferma Macron

O ferma de familie, in plina expansiune se naste in tara Maramuresului cu o genetica impresionanta, creand premizele unei bune dezvoltari. Investitia facuta in genetica a inceput sa dea roade, si prin veniturile obtinute va compensa si dezvoltarea tehnologica in intretinere, furajare, muls, etc.

Dimensiunea fermei:
Suprafata teren agricol: 80 ha teren agricol
– 28 ha porumb siloz
– 20 ha amestec graminee cu leguminoase
– 10 ha grau
– 10 ha Soia
– 10 ha porumb siloz
– 2 ha triticale

Baltata Romaneasca performeaza si in conditiile in care investitiile in grajd, confort nu sunt la cel mai inalt standard.
Vacile de lapte fiind intretinute in sistem legat , un grajd construit simplusi ieftin, iar acest lucru inseamna posibilitatea obtinerii unui lapte mai ieftin prin costuri mai reduse la amortizarea adapostului.
Tineretul este crescut in grajd cu stabulatie libera, dand posibilitatea ca in viitor sistemul de muls sa treaca usor de la bvidon la sala de muls.

Din relatarile Domnului Chilintan Vissing a reprezentat unul dintre cei mai performantii taurii, fiice a acestuia trecand peste productia de 9000 l lapte cu 30 l lapte / zi, o productie comparabila cu productiile cele mai bune obtinute in Europa.
In urma utilizari a taurului Weburg pe o mama din Vissing a obtinut o fiica cu productii de 35-38 l in primele 120 de zile.
Marea provocare fa fii ca productia de 9000 l sa o poata obtine pe tot efectivul asa cum in fermele din Germania, Austria deja productii de 9.000- 10.000 l reprezinta pentru fermieri un prag nu foarte greu de atins.

Productia de lapte:
Productii medii: 7000 l lapte
Productia pe zi: 24-25 l lapte/cap

Cu o productie de 7000 l lapte / cap obtinand aproximativ 24-25 l lapte / zi si in special prin calitatea laptelui obtinut eficienta economica este asigurata.
Un fermier inteligent, care a stiut ca un uger de calitate reprezinta premiza obtinerii performantei in productia de lapte, si ca pretul materialului seminal de calitate se reflecta ulterior in eficienta economica.
Directia este buna, trebuie asigurat mai departe un management performant, inbunatatind sistemul de furajarea, condtiile de intretinere si continuand in procesul de ameliorare rezultatele nu vor intarzia sa apara iar ferma sa-si continue procesul de dezvoltare.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email