Parada Taurilor Germania

Evenimentul nemaipomenit de impresionant al anului!
Ing.- Dipl. agr. (FH) Andrea Hefner, BVN
Anul acesta la parada taurilor i-a fost conferită BVN-ului o onoare deosebită. Noul ministru al agriculturii, Christian Schmidt i-a făcut o onoare BVN-ului prin prezența sa. El a adresat cuvinte de salut multor invitați ai paradei taurilor, prin care a menționat importanța agriculturii în societate și poziția BVN-ului.
Landwirtschaftsminister Schmidt NEA 07Christian Schmidt- ministru agriculturii din Germania
În afară de ministrul german al agriculturii, Domnul Willi Bürger președinte BVN a avut posibilitatea de a saluta și anul acesta o mare parte a invitaților de onoare din domeniul politic precum și pe partenerii BVN sosiți din întreaga lume.
Vors. Bürger IMG_0626
Incredibil este faptul că, anul acesta am putut înregistra un număr și mai mare de clienți și persoane interesante comparativ cu anii trecuți. Locurile din așa numitul „cerc mare“, care a fost decorat impresionant de frumos, au fost foarte râvnite. Datorită sugestiilor oaspeților noștri din anii precedenți au fost create mai multe locuri, și care, cu toate acestea, datorită fluxului impresionant de oaspeți spațiul a fost neîncăpător.

Ne bucură din ce în ce mai mult faptul că, parada noastră a taurilor a devenit un eveniment atât pentru cei mici, dar și pentru cei mari și o dată pe an reprezintă un itinerariu țintă optimal pentru întreaga familie.
Echipa BVN a fost pregătită foarte bine și în ceea ce privește programul cadru. Șefii juniori și șefele junioare au fost așteptate pentru prima data de un magician, modelând diferite forme de baloane. Apoi, copiilor le-au stat la dispoziție diferite activități distractive: tatuaje cu vaci, castele gonflabile, sau concursuri cu tractorașe, care sunt dirijate cu plăcere de crescătorii tineri ai Clubului din Neustadt/Aisch-Bad Windsheim.
BVN-Team IMG_0546
Chiar și cu acest program cadru, vizitatorii mari și mici vin datorită atracției care se vede numai în Neustadt într-o astfel de măsură și de o asemenea calitate. Directorul Dr. Jo¬hannes Aumann a avut în acest an sarcina provocatoare de a prezenta în mod plăcut și interesant un număr de 84 de tauri.
GF Dr. Aumann NEA 08
Programul a început cu o seară înainte de paradă, unde a fost prezentat în cadrul Forumului Feckvieh creșterea bovinelor fără coarne. Profesorii Dr. Med¬jugorac și Dr. Thaller au făcut prezentări cu privire la stadiul de cercetare din acest domeniu. Imediat după aceasta, Eva Espert a avut posibilitatea de a prezenta rezultatele obținute de ea în colaborare cu BVN-ul din cadrul lucrării sale de diplomă. Această populație fără coarne, care a fost analizată și este activă, a arătat perspectivele pentru viitor. Foarte interesante au fost relatările din domeniul practic a patru crescători. Verena Hussmann, Johann Röhrmoser, Ott¬mar Rösch și Georg Hammerl au prezentat experiențele lor din acest domeniu și au evidențiat succesele dar și obstacolele.

Ei au evidențiat într-un mod foarte interesant evoluția din fermele lor și au prezentat cu aceasta o imagine foarte reală. Indiferent dacă o fermă se angajează în domeniul creșterii bovinelor fără coarne sau continuă să meargă pe drumul creșterii convenționale deja testate, BVN-ul dorește să ofere fiecărei ferme genetica corespunzătoare.
GF Dr. Leiding IMG_0550
Director Dr. Claus Leiding salutând o parte din oaspeții internaționali
Începând cu HULDIG, apoi cu WINNING, WILLEM, BUSSERL, GEPARD, MANUTIUS, MAILER și RAUL, pe lista de prezentare au fost pe lângă HADIL și HIM¬MELHOCH și tații de taur foarte actuali.

Anul acesta RUPTAL a marcat ultima sa apariție în Neustadt. Fermierii noștri sunt foarte mulțumiți de fiicele sale din a doua parte a utilizării lui, dar și partenerii din străinătate își doresc de mult timp să aibă acest taur în centrul lor. După data de 1 mai, RUPTAL a luat drumul Sloveniei. Faptul că taurii de la Neustadt sunt foarte îndrăgiți pe plan intern și internațional nu este un miracol. Unui exemplu perfect, care prin fiicele și prin fiii săi a convins pe scară largă așa cum nu a mai făcut-o la momentul actual nici un taur i-a fost construit un piedestal. La mijlocul cercului, taurul IMPOSIUM s-a urcat pe platforma sa, fiind înconjurat de fiii săi IMMERZU, IMENS, IMMINENT și de ambii tauri utilizați la momentul actual pentru împerecherile dirijate, și anume IM WALD și IMPRESSION, unul dintre punctele culminante ale paradei taurilor din acest an, care a fost marcat încă o dată în final cu un trio Fleckvieh de vârf.

Imposium IMG_1062NEA Mailer 73_

Taurul Imposium
Taurul Mailer

Unul dintre momentele sclipitoare a fost marcat anul acesta de Imposium, având cel mai mare succes dintre toți tații de tauri din ultimii ani, de la care până la momentul actual s-au realizat deja peste 100 000 de însămânțări. Toți crescătorii care au în adăposturi fiice de la minunatul taur Imposium sunt mulțumiți, iar BVN-ul deține cei mai buni fii, și anume pe Im Wald și Impression.
Nu doar prietenii noștri din Hessen ci cu toții am admirat taurul Mailer, taur care s-a întors din România.

Cei trei tauri MANIGO, MANTON și HUTERA nu se află doar în vârful BVN-ului, ci își pun amprenta asupra ameliorării rasei Fleckvieh. Și în acest an, vizitatorii noștri au votat cel mai frumos taur. Pentru titlul de „Mister al paradei taurilor“ s-a luptat ca și în anii precedenți foarte intens. Așa și-a putut asigura IMPOSIUM locul trei prin prospețimea sa; cu locul doi s-a mulțumit câștigătorul de anul trecut, MANTON. Titlul i-a fost acordat taurului, care la momentul actual impresionează prin vițeii săi remarcabili și care a reușit ceva ce nu a reușit nici un taur înainte: fiicele sale i-au făcut cadou lui, taur din linie ce poate fi utilizat pe scara cea mai largă, o creștere exorbitantă a valorii de ameliorare cu peste 20 de puncte.

Taurul HUTERA a fost ales MISTER LA PARADA TAURILOR DIN 2014.

NEA Hutera 84 b_NEA Manton 83 a _

Taurul Hutera
Taurul Manton

Manton – unul dintre cei mai căutați tauri din rasa Fleckvieh, care impresionează și prin fertilitatea sa superioară.

O surpriză deosebită a venit din partea Directorului Semtest BVN Mureș ing. Valer Sician care a premiat familia Grünes din Wüstphül, pentru taurul Sampano, taur intens utilizat la reproducție în Romania.
Betrieb GrünesȘi în acest an a fost o plăcere deosebită să salutăm așa de mulți oaspeți în „cercul mare“.
Dacă ați ratat acest „moment culminant din ameliorarea rasei Fleckvieh¬“,așa cum a numit-o un oaspete, puteți vizualiza fotografii pe site-ul www.bvn-online.de iar pe link-ul Landwirt- Li¬ve puteți viziona videoul. Ne bucurăm să fim la dispoziția dumneavoastră! Rezonanța foarte pozitivă și lauda adusă ne-a bucurat foarte mult și este în același timp o motivație de a lucra în continuare împreună cu dumneavoastră în ameliorare.
Schlussbild DSC_0283
Împreună cu fermierii pentru fermieri!

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email