DUROC

Se caracterizeaza prin insusiri de productie diferite, avand o viteza mare de crestere cu un consum specific redus de furaje, calitatea carnii fiind net superioara celorlalte rase si cu o grosime redusa a stratului de slanina ce poate varia intre 1,7-2 cm. Performanta de reproductie este diferita de cea a raselor materne,varsta la fatare este de 347 de zile obtinandu-se in medie 8-9 purcei, care la varsta de 181 de zile vierusii pot atinge 108 kg iar scrofitele 101 kg.

Cod Produs: 1 Categorie:

Descriere

Rasa Duroc are talie mijlocie spre mare, capul mic și urechile mici atârnând înainte. Linia spinării este convexă. Spata este musculoasă, crupa are oblicitate pronunțată dar cu musculatură puternică, șuncile sunt bine dezvoltate, descinse până aproape de jaret, largi și globuloase.

Membrele sunt potrivit de lungi, rezistente, cu osatura bine dezvoltată. Datorită formei chișiței sprijinul se face în general pe vârful unghiilor dând acestei rase caracteristica de “mers în pense”. Culoarea este roșcată cu nuanțe de la roșu deschis, galben-auriu, până la roșu închis. Pielea este pigmentată cu părul potrivit de des. Este o rasă specializată pentru producția de carne, a unui porc de pășune.

Tinetul la îngrășat poate să realizeze un spor mediu zilnic de creștere de circa 650 grame/zi cu o grosime medie a stratului de slănină dorsal de 1,7-2 cm. Cu un consum specific de furaj pe perioada de îngrășare de circa 2,9-3 UN/kg spor. Rasa se pretează foarte bine atât la creșterea în sistem extensiv pe pășune cât și în sistem intensiv de tip fermă.

Prolificitatea este bună, obținându-se în medie 8-9 purcei la o fătare.
Precocitatea este foarte bună. Carcasele sunt foarte apreciate datorită structurii perselate a cărnii. Se folosește ca vieri terminali în încrucișările trirasiale și tetrarasiale.

RSS
Follow by Email