AgriCULTURA

Semtest-BVN - Implicare în viaţa culturală

AgriCultura este definită ca şi o ”cultură a plantelor şi creştere a animalelor”, de către fondatorul zootehniei moderne G. K. Constantinescu.
În goana noastră continuă după inovare şi robotizare, să nu uităm de Cultură. Să nu uităm de portul nostru popular, să nu uităm să fim oameni înainte de a fi specialişti. Să rămânem ancoraţi în frumuseţea ce caracterizează acest popor, să nu ridicăm ura şi răutatea la nivel de virtute.
Marele fizician Einstein Albert spunea despre şcoală că atunci când uităm tot ce am învăţat, rămânem cu educaţia. Oare noi cu ce rămânem din câmpul muncii?!

Echipa Semtest-BVN rămâne întotdeauna aproape de fermieri, aproape de Operatorii de I.A., aproape de cei de lângă noi. Rămânem aproape de genetică, ameliorare, reproducţie, aproape de viţelul născut. Trăim împreună bucuriile dar şi greutățile vieţii, succesul dar şi eşecul, e farmecul vieţii, e visul ce poate fi îndeplinit!

Rămânem aproape de crescători şi de operatorii de I.A., rămânem aproape de oameni în bucuria şi frumuseţea ce caracterizează acest popor!

Ziua Naţională a IEI Româneşti

Iunie 2018, Târgu-Mureş – Eveniment cultural susţinut de Semtest-BVN

Imnul Naţional - Trecut şi Prezent

Iulie 2018, Târgu-Mureş – Eveniment cultural susţinut de Semtest-BVN

SIMFEST 2018

Festivalul Internaţional al Televiziunilor şi Producătorilor Independenţi – august 2018, Târgu-Mureş la Semtest-BVN

Tabără de Pictură la Semtest-BVN

Semtest-BVN nu este doar producător şi distribuitor de material seminal, ci şi sursă de inspiraţie pentru Asociaţia Artiştilor Plastici din Târgu Mureş şi pentru Asociaţia Culturală ”Sfântu Gheorghe” din Sângeorgiu de Mureş, care au beneficiat de sprijinul societăţii noastre în derularea activităţilor din cadrul ”Taberei de pictură”. Lucrările rezultate au fost expuse şi au putut fi admirate la sediul Semtest-BVN.

O comunitate există prin oamenii săi, prin acţiunile, prin activităţile oamenilor, prinde viaţă. A povesti, este o artă, dar a făptui este, realitate. Comuna Sângeorgiu de Mureş este cunoscută prin activităţile culturale ce le desfăşoară, aceste activităţi au transformat-o într-o comunitate renumită. Trebuie să amintim că prima tabără de pictură privată din România, a fost organizată de familia Gheorghe David, din Sângeorgiu de Mureş, în vara anului 1992, cu participarea a 20 de artişti plastici din ţară şi de peste hotare. Această primă ediţie, precum şi următoarele 9 ediţii au fost sprijinite de Semtest şi de Staţiunea de Cercetări pentru Creşterea Bovinelor din Sângeorgiu de Mureş. După o întrerupere de 14 ani, tabăra de pictură, tradiţională sângeorzană, coordonată de Ilarie Gh. Opriş, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureşeni, a fost din nou primită cu dragoste, şi bucurie de cunoscuta, şi vestita firmă Semtest-BVN Sângeorgiu de Mureş.

Luni, 24 septembrie 2018, s-a deschis tabăra de pictură organizată de Semtest-BVN Sângeorgiu de Mureş, Asociaţia Artiştilor Plastici Mureş şi Asociaţia Culturală ”Sfântu Gheorghe” din comuna Sângeorgiu de Mureş. Taberele de pictură sunt activităţi culturale care implică în organizarea lor, multă muncă, pasiune, dragoste pentru artă dar şi suport financiar. Datorită organizatorilor, a dragostei dânşilor pentru artă, 22 de artişti plastici din municipiileTârgu-Mureş, Reghin şi Târnăveni, comunele Sângeorgiu de Mureş, Sântana şi Ceuaşu de Câmpie, şi-au dăruit priceperea, talentul, şi în tabăra de pictură de la Sângeorgiu de Mureş.

Timp de o săptămână artiştii au pictat, fiind inspiraţi de magnificul peisaj sângeorzan, având o tematică provocatoare. Preocupările gazdelor pentru creşterea taurinelor, munca câmpului şi împrejurimile bogate în peisaj, au constituit tematica pentru creaţiile artiştilor.

O comisie formată din gazde, condusă de domnul inginer Valer Sician – director, a selectat de la fiecare artist tablouri, pentru a îmbogăţi galeria de artă a instituţiei Semtest-BVN Sângeorgiu de Mureş şi a onora protocolul cu tablouri în multele relaţii interne şi internaţionale.

Publicul iubitor de artă a admirat lucrările selecţionate la expoziţia care a fost  vernisată în ziua de 28 septembrie la sediul firmei Semtest-BVN din Sângeorgiu de Mureş.

A fost o sărbătoare pe măsura eforturilor depuse.

Close
Close
Magazin
0 Coș
Close

Coșul meu

Cosul de cumpărături gol!

Continuă cumpărăturile