Organizaţia Naţională de Însămânţări Artificiale

onia organizatia nationala insamantari artificiale

Înfiinţată în anul 2012 în baza Ordonaţei 26/2000, O.N.I.A. – Organizaţia Naţională de Însămânţări Artificiale este o organizaţie profesională a prestatorilor de servicii în însămânţări artificiale, cu reprezentativitate la nivel naţional prin cei 860 membri activi din 31 judeţe.

onia harta reprezentativitate nationala

Rolul ONIA

Susţinerea şi organizarea operatorilor de I.A.;
Susţinerea şi organizarea activităţi de reproducţie;
Organizarea datelor de reproducţie.
Reprezentarea Prestatorilor în dialog cu organizaţiile de profil şi instituţiile statului;
Organizare întâlniri, schimburi de experienţă, formare profesională continuă etc.

Scopul ONIA

Apărarea drepturilor şi libertăţilor prestatorilor de I.A.;

Organizarea Serviciului de Însămânţări Artificiale prin I.A. la specia Bovină.

Adunarea generală a operatorilor de însămânţări artificiale la Mureş

La începutul ficărui an are loc în Sîngeorgiu de Mureş Adunarea Generală a membrilor Organizaţiei Naţionale de Însămânţări Artificiale (O.N.I.A.). La acest eveniment participă reprezentanţi ai prestatorilor de servicii în domeniul IA: medici veterinari, ingineri zootehnişti şi operatori din peste 30 de judeţe, din zona Transilvaniei, Moldova şi a Banatului.

Asociaţia O.N.I.A. a fost înfiinţată în 2012 în vederea coordonării şi realizării activităţilor de reproducţie, I.A. la specia bovină. La ora actuală O.N.I.A. are peste 800 de membri activi din toată ţara, ceea ce conferă reprezentativitate Asociaţiei la nivel naţional.

Pentru o bună activitate s-a stabilit înfiinţarea unei echipe tehnice de lucru pentru întocmirea ghidului de bune practici în însămânţarea artificială la bovine.

Prin rezultatele obţinute Organizaţia Naţională de Însămânţări Artificiale demonstrează că se implică şi reprezintă activ interesele prestatorilor de servicii din domeniul reproducţiei şi a devenit un partener serios în relaţia cu Asociaţiile de crescători.

Totodată dorim să ne implicăm activ şi în relaţia cu Ministerul Agriculturii în elaborarea politicilor şi coordonarea activităţilor de reproducţie şi IA la nivel naţional.

În perioada următoare echipa tehnică de lucru va organiza întâlniri cu prestatorii de servicii din mai multe judeţe conform programului stabilit în vederea atingerii obiectivelor stabilite la Adunarea Generală a membrilor Asociaţiei.

Întrucât calitatea de membru al acestei Asociaţii profesionale conferă membrilor săi anumite drepturi dar şi obligaţii faţă de asociaţie pentru o mai bună coordonare şi control departamentul tehnic a stabilit că vor fi eliberate legitimaţii de membru, cu elemente de identificare şi siguranţă, legitimaţii ce vor fi vizate anual de departamentul de conducere.

De asemenea a fost prelucrat şi logo-ul Asociaţiei, acesta fiind sugestiv pentru domeniul de activitate, cuprinzând elemente specifice activităţii de reproducţie şi IA cu referire directă la utilizarea materialului seminal (spermatozoizi) evidenţiind totodată şi ţinta finală, aceasta fiind obţinerea viţelului.

O.N.I.A. - Galerie Imagini

Contact O.N.I.A.

Close
Close
Magazin
0 Coș
Close

Coșul meu

Cosul de cumpărături gol!

Continuă cumpărăturile